Tuesday, 15 January 2013

Jeruk Madu Pak Ali Sangat Sedap !

Salam dan Selamat Pagi
Terima Kasih Cik Suri tolong belikan saya Jeruk Penang.
Suri keje di Penang, so setiap kali balik kg sy mesti pesan jeruk.
Kali ni cik Suri belikan sy Jeruk Madu Pak Ali.
OK nak bgtau kawan-kawan, jeruk Madu Pak Ali sangat lah sedap.
Rangup je then jeruk ni diperbuat dari Gula Putih iaitu Gula Pasir.
Bile makan jeruk ni mmg TAK RASA nak TERbatuk la.

Jom Lihat Keistimewaan Jeruk Madu Pak Ali

1. Gula Pasir (Tidak Menggunakan Gula Sakarin / Ibu Gula)
2. Air Tapis dan Di masak
3. Cuka Epal
4. Air Jeruk Boleh diminum sebagai Jus
5. Tiada Kesan BATUK


Inilah Jeruk Madu Pak Ali Sebungkus RM10
Saya pesan RM20. 

Jeruk yang terdapat dalam bungkusan.

(Betik, Jambu, Kedondong, Mangga, Pala)

Sekejap je habis semangkuk kitaorang makan

Tak Sabar rasanya nak tunggu Cik Suri Balik Kg lagi
Sy nak pesan lagi JERUK MADU PAK ALI ni
saya memang penggemar Jeruk

Jom tengok Jeruk yang telah saya beli di Penang


56 comments:

  1. silakan Like http://www.facebook.com/Kedai.Kak.KB..

    kak kb ada jual jeruk madu pak ali ni... kalau nak boleh order :)

    ReplyDelete
  2. sedap tuh..takder letak madu pun..:)

    ReplyDelete
  3. penah rasa diakui sedapler...
    kalau tak selera memang jeruk dicari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap sangat..klu xlalu mkn cari je jeruk..

      Delete
  4. sedap nye. yg kedondong paling aku suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke...hehe..faz nnti boleh pesan kat adik ko yg dok kat penang tu

      Delete
  5. kalau kawan sy p penang mesti die belikan jeruk pak ali ni. famous satu Mlaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...femous upenye jeruk pak ali ni..baru sy tau

      Delete
  6. k.izan suka! sedapnya layan jeruk masa pregnant dulu...

    ReplyDelete
  7. meleleh~ adik saya keje kat penang.. kalo dia balik bercuti konfem bawa balik jeruk banyak2.. skrg adik ngah MC panjang, so tak dapat lah merasa jeruk madu pak ali nih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. lmbt lagi la kak dapat mkn jeruk..kene tgu adik abih mc ..hehe

      Delete
  8. erk..sy kurang mkn jeruk...huuhuh

    ReplyDelete
  9. Nyesal layan entry ni tau....... terliurrrrrrrrrrrrr ! Hihi.....pos ke brunei skit cikgu nak rasa....alahaiii jeruk pak ali

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sory le buat terliur..dah2 jgn tngk lama2

      Delete
  10. Nyesal layan entry ni tau....... terliurrrrrrrrrrrrr ! Hihi.....pos ke brunei skit cikgu nak rasa....alahaiii jeruk pak ali

    ReplyDelete
  11. Opsss...dah berjeruk-jeruk nih..ada pepe ker....? :-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ada ada ada...ada isi perut..penuh dengan lemak2 tepu..hehe.lum ada lgi la..sy mmg suke jeruk dr dulu

      Delete
  12. N suka jeruk madu, sedap sedap.. susah nak jumpa tu, kalau kawan balik utara baru leh dapat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap pon jeruk madu ni...lain dari lain rasanya

      Delete
  13. ya Allah sumpah mmg nampak sedap. terliur dah ni tgk gambar

    ReplyDelete
  14. mantap tuh jeruknya mantap jadi ngiler ane hehe.... kunjungan baliknya bro serta follback udeh ane follow tuh www.naufalthedarkness.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. suke gak makan...tp bila dah keje kat penang...cam tak larat nak makan dah hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..bestnye keje kat penang..boleh makan jeruk selalu..klu dh selalu mkn jemu la kan

      Delete
  16. sedapp nya jeruk!..dah lama tak makan coz dah lama juga tak pegi Penang..
    salam kenal, singgah follow sni #408 :)

    ReplyDelete
  17. tiada kesan batuk..tu yang terbaik tu..sebab kalau makan jeruk, mesti jadi batuk2 lepas tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul jeruk ni xbatuk pon bila mkn..sbb guna gula pasir

      Delete
  18. sedap !
    lagi2 sebab dia takkan buat orang batuk.
    hehehe

    ReplyDelete
  19. dulu mase belajar kat USM suke sgt g jeruk nie..memang penah la beli banyak2 bawak balek kg..hehe..memag sedaplah cukup rase

    ReplyDelete
  20. menitik air liur remy bila tgk jeruk tu !!!!! ngidam weyyyy!!!!

    ReplyDelete
  21. naaaaakkk jeruukkk tu jugakkk !!! kecur air liur saya....

    ReplyDelete
  22. dalaM peti sejuk kat umh ada sebungkus..kirim kat member hari tu..jeruk pak ali memg terbaik :)

    ReplyDelete
  23. Semakin terkenal jeruk pak ali ni. Sedapnya pun boleh tahan. yang penting tanpa ibu gula yang merbahaya tu.

    ReplyDelete
  24. Slurppp! Memang sedap Jeruk Madu Pak Ali ini.. produk Muslim pulak tu (terpenting)!

    Jemputlah datang ke Kiosk Jeruk Madu Pak Ali, ECONSAVE Forest Heights Senawang, N Sembilan. In shaa Allah, produk original sebab hari ini banyak pihak claim mereka juga menjual Jeruk Madu Pak Ali tapi diragui.

    https://www.facebook.com/pages/Jeruk-Madu-Pak-Ali-Senawang-NS/398791680249239

    Pastikan kita membeli yang ori, barulah kesemua 5 kelebihan ini dapat dinikmati!

    ReplyDelete
  25. sedap jeruk pak ali semalam baru makan..mmg btul kalo mkn xde batuk n sakit tekak..best sangat..mkn dgn rojak mak bee mmg terbaek..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...