Thursday, 10 January 2013

New Year 2013 Di Bukit Ampang



Tau x kat mana Bukit Ampang?

Bukit Ampang terletak di Hulu Langat, bersebelahan dengan kawasan Ampang, Selangor.
Dari Bukit Ampang pengunjung boleh  melihat panorama senja  Kuala Lumpur. Jika tidak ada jerebu, kita boleh melihat KLCC and KL TOWER dengan jelas kelihatan dari sini. View nya sangatlah cantik kita boleh tengok pemandangan di sekitar KL

Kat atas tu ada banyak gerai makanan. so kepada sesiapa yang plan nak makan-makan kat atas tu boleh la datang ke Bukit Ampang sambil menghirup udara malam melihat keindahan panorama sekitar KL 

Saya menanti detik 12 malam untuk menyambut tahun baru 2013 dr Bukit Ampang..hehe
pada malam tu jgn cakap la.Beribu orang yang datang nak sambut kat atas bukit Ampang. Dari sini kita boleh lihat keseluruhan Bunga Api yang di pasang di sekitar KL. Cantik sangat.
Jom LAYAN Gambar



Suasana malam di Bukit Ampang

Kereta bersesak sesak, Jalam Jem

Pengunjung membanjiri Bukit Ampang


Panorama malam KLCC

Sebelum detik 12 malam


Detik 12 Malam Telah bermula


Pancaran Bunga Api

 Bunga Api dari Suria KLCC

Ribuan pengunjung yang datang menyaksikan detik permulaan 12 Malam 2013

Bagi yang belum pernah ke Bukit Ampang ni, boleh la p nanti. PASTI xmenyesal.
Sekian

26 comments:

  1. wah ramainya orng...bkt ampang nie sama tak ngan small genting highlands?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SMALL genting hignlands tu kat mana kak?

      Delete
  2. dh lama gile xdatang sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy baru 2kali datang sini..p mlm baru cntik pemandangan kat sini

      Delete
  3. sy sambut new year kt rumah je. tapi boleh tgok fireworks dari balkoni rumah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah pon best jgak klu nampk bunga api..heehe

      Delete
  4. hurmm....menarik gak view dari sini... cuma kalau posting nie publish time tahun baru aritu mesti jadi hits

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsempat le abg man..masa tu ngah bercuti..mmg xdan le nk update blog..hehe

      Delete
  5. kat area rumah anis di malaysia nun pun ada tempat yg boleh nampak klcc dan bunga api. tiap kali nak sambut tahun baru, kami pi la kat situ. cantik sangat.

    ReplyDelete
  6. amboi...merayap je ek... jalan sakan... nak ikottt... x ajak pongggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdan nak ajak akak..hehe..bukan merayap kak..bersiar siar hidup udara malam je

      Delete
  7. seronoknya tengok..sy malam thun baru tu berperang dgn buku esoknya final exam.hehe

    ReplyDelete
  8. seronoknya tengok, N tak dapat tengok bunga api tahun baru ni sebab husband tak nak bawa.. huhhhu.. borinkk

    ReplyDelete
  9. sambut kat umah lg seronok bersama suami dan keluarga. :D
    tgk live streaming UAI(kelakar la tgk dia ngn kamal adli & piere andre)

    dengar gak mercun . hehe
    tp ampang ni mmg jd tumpuan ramai la kalau new year :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha aku setuJu...^_<

      kol 12 tdoooo...

      Delete
  10. hi..just followed ur belog

    bestnye...this year sy smbut kak rmh je..takde mood nak berjalan sbb pk jalan mesti jem time mlm thn baru ni

    ReplyDelete
  11. dah macam pesta lak yerk...
    memang bestler nampak panorama klkan..
    tak penah smp lagi..

    ReplyDelete
  12. Saya tengok bunga api dalam mimpi je...
    Cam tak sanggup nak bersesak-sesak nak tengok bunga api cume...adehhhhh.. :-)

    Bagi yang dalam honeymoon....best laa kan..

    ReplyDelete
  13. uish...ramainya manusia.... saya sambut kat rumah lagi selesa kot..pening kepala kalau sesak2 ni

    ReplyDelete
  14. kadang2 lepak jugak kat bukit ampang tu...seronok, sejuk je n boleh makan2.hehe..tak sgka plak mse new year seramai tu kat bukit ampang :)

    ReplyDelete
  15. menariknya..... dapat tgk warna warni tahun baru dari puncak bukit..... menarik sangat~!!!

    ReplyDelete
  16. wahhhh ramainya manusia.....meriah nampak

    ReplyDelete
  17. Kt sambut dari dalam rmh je...tgk bunga api kat tgkap...hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...