Wednesday, 9 January 2013

Cahaya di Bumi Kerteh


Salam dan Selamat Pagi

Kerteh adalah salah satu kawasan Industri Petroleum Petronas di Terengganu
Loji-loji disini dipasangkan dengan lampu-lampu yang sangat banyak bagi tujuan keselamatan.
Pemandangan yang sangat cantik pada waktu malam. Saya sempat singgah sekejap di kawasan loji tersebut semasa perjalanan pulang ke KL.

Setelah menggoogle baru saya tau Kerteh juga dikenali sebagai "City of Light"  di kalangan pelancong kerana limpahan cahaya dari Kawasan Perindustian tersebut yang menerangi kawasan Kerteh pada waktu malam.


Ini merupakan pemandangan sebahagian daripada Kawasan Industri Petroleum Petronas

saya sedang menghayati keindahan limpahan cahaya



sangat cantik pemandangan kat sini

Loji-loji

ooo baru sy tau sebenarnya xleh BERHENTI bergambar kat sini.Ini sebabnya

----> Dilarang sebab xleh parking tepi jalan sbb bahaya kereta laju. Biasa kemalangan kat situ <----

Jadi jangan lah berhenti ye, BAHAYA rupanya
Sekian

33 comments:

  1. sinilah tempat yg bg kami rezeki satu ketika dlu.. heheh
    merah padam muke somi blk kije .. ;-p

    eh bkn ke de signboard dilarang mengambil gambar kat situ..
    hahaha, kantooiii.. ;-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ye ke ada...xtau plak ada.haha..lagi pon mlm masa tuh..mmg xperasan la..hehe

      Delete
  2. penah lalu...suatu masa dulu, memang bestlah...ada obor besar kata anak sy!!

    ReplyDelete
  3. Rindu saat saya bekerja di situ sebelum kahwin...
    Nostalgia tau...

    Yer la..tak leh bergambar tau...kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo penah keje sini ea..hehe

      mana tau xleh bgambo..ni pon acong yg tye nak bgmbo x kat sni..sy nak je la..hehe..acong la salah ni..hehe

      Delete
    2. Hahhaahah.... dakpe lah... ramai je orang buat pun..
      Takde lagi dengar kena saman ke apa ke...

      Saya sendiri pun kerja situ 5 tahun dok pernah lagi ambik gambor tepi tuu..
      Sekarang nih x keje situ..teringin la pulok..kikikiki

      Next time saya la wat pulok.. :-)

      Delete
    3. uik..lamanye keje citu..rugi tu xmik gmbo kat ctu..hehe

      nnti klu awak mik gmbo updte kat blog jgak..meh sy nk tngk pulak..

      Delete
  4. kalau balik kampong di t'ganu memang wajib lalu kerteh ni... mmg seronok tgk suasana kat situ..

    tp ada signboard dilarang ambil gambar kat situ sebenarnya.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tp sy dah TERambil la gmbo kat ctu...sbb xtau. :P

      Delete
  5. Kak zan pernah lalu di sini beberapa tahun lalu ketika melancung Ke Pahang...tapi waktu siang. Kenapa tak boleh ambil gambar ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dilarang sebab xleh parking tepi jalan sbb bahaya kereta laju. Biasa kemalangan kat situ..

      Delete
  6. Ada signboard tak boleh tangkap gambar juga kan. Tapi kakak tangkap juga sebab kereta terus bergerak bukan berhenti..

    Honeymoon ke sini ke Tinie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bukan hanoymoon kak..kebetulan je lalu sini..singgah le kejap

      Delete
  7. adehhh.. nih rindu nak balik kampung nih..
    mmg x leh berhenti pon kat area situ.. mungki sebab byk kemalangan berlaku kat situ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..ye la tu ..tu sbb ada signboard

      Delete
  8. as-salam patut la..
    tak penah sampai agi area sana..huhu

    ReplyDelete
  9. np tk amik gambar kualit terbaik sikit. baru syok. aku pernah lalu sini kalau nak balik kampung. biasa dah tgk. cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni acong yg mik..klu aku mik kompem terbaik..hehe

      Delete
  10. teringat waktu belajar kat utm dulu. bila nak balik kg mesti lalu kat tempat ni. cantik sangat view waktu malam kat situ. suka tengok tang api menjulang2 tu hehehe

    ReplyDelete
  11. suka kalau lalu sini.. dulu sy panggil kawasan ni ape tau.. kawasan ultraman bergaduh.. hahaha.. kan suka bakar2.. kuarkan api.. kikiki..

    ReplyDelete
  12. kalau dapat amik kat pelantar minyak lagi gempak dan best kan

    ReplyDelete
  13. masa study dulu selalu lalu jalan ni dan tak miss tengok api, seronok !
    done klik :)

    ReplyDelete
  14. pernah ke sana dulu rasanya dah lebih dr 10thn...hihihi....

    ReplyDelete
  15. uish..tak takut ke tempat tu meletup???hehehe

    ReplyDelete
  16. cantik. tgok siang pon cntik lg la mlm

    ReplyDelete
  17. tempat sy ni..hehe..mmg cantik kalau malam2

    ReplyDelete
  18. tak pernah sampai kt situ lagi..... cantik tempatnya....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...