Wednesday, 16 January 2013

Mengidam Air Kelapa Muda !


Salam dan Selamat Pagi
Susah jugak ek klu dah mengidam nak minum air Kelapa / Nyor Muda
Sanggup bersusah payah nak dapatkan air kelapa nih.
Nasib baik lah ada pembantu yang tinggi lampai macam galah. Boleh la tolong kait buah nyor tuh..hehe

Jom tengok pokok kelapa yang menjadi mangsa
.
..
...
....
.....
......
.......
.........
..........
............


Yang mengidam hanya memberi arahan buah mana yang patut di kait

Sedang berusaha untuk mendapatkan Air Kelapa bersama isi yang lembut
 .
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........

Ada la 2 3 biji buah kelapa muda yang berjaya dikait..tp sayang terkait jugak buah yang dah tua..

Inilah Pengidam tersebut
Puas hati dapat minum air Kelapa Muda
-
--
---
----
-----
------
-------
--------
--------
----------

Air Kelapa Muda + Isi Kelapa Muda + Ais Batu = Air Nyor Sejuk

Sekian.
(Sory ye mangsa, sy tangkap gmbo ni curi2..hehe)

45 comments:

  1. memang syok klu dpt minum air kelapa kait sendiri... nk nk kat kampung... nk mkn brapa banyak pon x per.. puas hati..hihihi.. anyway salam perkenalan dri sya..

    ReplyDelete
  2. ingatkan awak yg mengidam. hehehe..sedap tuh sejuk2..

    ReplyDelete
  3. Air kelapa muda mmg sedap...;-)

    ReplyDelete
  4. Wah...mengidam dah ker...?? kikikiki...ada good news ka??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..belum lagi la..dah sanggup panjat atas kereta semua nak amik buah nyor tu..kita kata xpayah la..xsmpai tu...dia nak jgak..tak ke nama ngidam tu..hehe..

      Delete
  5. pergh!!! sekali sekala pekena ayaq nyok !!!! sedapnya.......

    ReplyDelete
  6. air kelapa sgt baik untuk org pregnant 7 bulan ke atas.. depa2 cakap t baby keluar kulit lawa. entah betul atau tak..ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa..fatin boleh la minum dah..dah 8 bulan tuh..nnti cntik kulit baby fatin..

      Delete
  7. air kelapa muda mmg sedap la..kalau gi pasar mlm tak miss beli..

    ReplyDelete
  8. baru je semalam minum air kelapa..sedappp..hehehee

    ReplyDelete
  9. tambah soda sket..pergh..lagi cooling..apapun originality yg terbaik :)

    ReplyDelete
  10. sedap nya air kelapa muda..suka minum..
    sini mahal..sebiji smpi rm 4 sebiji pun ada...huhu

    ReplyDelete
  11. memang bestler air kelapa muda.. KA paling suka tang isi2 nyer tu !

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum ...sedapnya mama pun baru semalam minum hubby yg ambilkn...:)

    ReplyDelete
  13. Kalau betul-betul muda macam ada gas kan:)

    ReplyDelete
  14. hehehe ingatkan tukang tulis + tukang amik gambo yang mengidam ayaq nyioq muda

    ReplyDelete
  15. bestnya...terigt masa kt kg rasa nk minum jerk lari sebelah umh g pulas sbb pokok kelapa yg jenis renek tp buah lebat.. :D

    ReplyDelete
  16. Ingatkan Tini yg ngidam tadi.. hehe ;)

    Memang syok ayaq nyoq, tp lepas tu sakit uqat :D

    ReplyDelete
  17. Bestnya klu tghri panas terik minum air kelapa nie...

    ReplyDelete
  18. wahh sedpnya dapat mkn isi klape muda

    ReplyDelete
  19. hu....feveret ni. minum time panas mmg pjg anak tekak nak telan.

    ReplyDelete
  20. alah dah teringin jugak nak minum air kelapa niiii =)

    ReplyDelete
  21. kiter singgah sini....wallaaa...azue baru jerk belasah dua biji kelapa muder sebab demam baru2 nie...terus baikk...hehehe

    ReplyDelete
  22. ehem-ehem... dah mengidam dah ye??hehehe. tahniah :)

    ReplyDelete
  23. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  24. baru pure kelapa muda namanya.. :)

    ReplyDelete
  25. Sy pun mengidam air kelape.hihi

    ReplyDelete
  26. waaa.. letak ais sikit.. fuhhh.. sedappp.. hehe

    ReplyDelete
  27. laaa ingat ke awk yg mengidam.. hehhe

    ReplyDelete
  28. Ohhh....ingat k.tini yg mengidam....rupanya acong....hahahha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...