Monday, 7 January 2013

Colmar Tropicale Bukit Tinggi Pahang


Salam dan Selamat Pagi

Hari ni nak review mengenai Kawasan peranginan ala-ala luar negara 
Bukit Tinggi Pahang


Colmar Tropicale ni berkonsepkan seni bina ala-ala Perancis dan Jepun. 
So, bg sesiapa yang xdapat nak p oversea tu, datang lah Bukit Tinggi untuk merasai kehidupan ala-ala Perancis.

Sangat Cantik!Tapi tempat tu tak luas pon. 

Ada 2 bahagian,  bangunan 1 tempat parking dan  
bangunan 2 ada Hotel, Menara, Info Centre, Kedai Makan, Game dan Gerai Cenderahati.



Bangunan 2 Colmar Tropicale Bukit Tinggi Pahang



Bangunan 1 tempat parking,


Tour De L' Horloge Clock Tower


La Lavande


Untuk pengetahuan semua harga makanan disini tersangat lah mahalnya. Nasib baik saya dah makan kenyang-kenyang sebelum naik ke Bukit Tinggi.
Harga bagi setin air minuman RM6. isk isk isk..

Cafe




Pemandangan Colmar Tropicale

Pengunjung-pengunjung

Swan 

Swan Putih


Swan Hitam


Tips sebelum  ke Bukit Tinggi
1. Isi Perut anda kenyang-kenyang dan bawa lah bekal air. hehe
2. Penting sangat. Jangan tinggal Camera di rumah. Nanti sia-sia percutian anda
3. Bukit Tinggi ni sesuai utk hanymoon je kot. sbb xde pape pon kat atas tu, just bangunan cantik2 je.
4. Bayaran RM12 untuk dewasa dikenakan untuk ke Colmar Tropicale


Next Entry mengenai Japanese Garden di Bukit Tinggi

Sesiapa yang merancang nak ke Bukit Tinggi boleh lah Rujuk Sini

COLMAR TROPICALE, BERJAYA HILLS

KM48, Persimpangan Bertingkat Lebuhraya Karak
28750 Bukit Tinggi, Bentong, Pahang
Malaysia

34 comments:

  1. Kalau bermalam kat bkt tinggi mesti kena makan kat sana jugakkan...mahal2 pun..ya tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawak bekal siap2 kak dr rumah..hehe..

      Delete
  2. bestnyer...tempat pun cantik...teringin nak pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cntik kt sini..tp tempat xluas pon

      Delete
  3. kite selalu gie bukit tinggi nie semua 1 day trip...pegi pagi balik petang..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon pegi kejap je...xsmpai sehari dh bis bjalan kt cni

      Delete
  4. haha..pernah singgah sekali(masa tu lum berblog lg)..terkezuttt beruk bila byr mknan kat c2..ampunnn..tp tmpt mmg nicely kan..rugi klu x bwk kamera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat ni mmg cantik..tp xbnyk tempat nk berjalan,..kecik je..sehari jln dh bis..hehe,..klu xbwk camera mmg sia2 percutian..

      Delete
  5. pernah sampai ..tp kat taman arnab jer, sejuk eh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy xp tman arnab..kat rumah jepun je sejuk..kat sni panas..xsejuk pon

      Delete
  6. Zima gi sini pun 1 malam :)
    Nak naik tu beli mknan siap2. Then esoknya breakfast including pakej hotel. Jalan kejap then balik. Tak sesuai duk lama. Boring heeeeee

    ReplyDelete
  7. pernah gi sini jugak tp gi ari je....

    ReplyDelete
  8. Tertanya-tanya kenapa gambar teddy bear tu ada..hehehehhehe

    ReplyDelete
  9. Nampa macam meriah je nie...

    Kalau hari biasa, ada x meriah macam nie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtahu la ada ke x mcam ni...xdapat dikenal pasti

      Delete
  10. tinie..hang xlompat ke?abg hang sorang je lompat tu....awat x lompat sama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu aku lompat kang, terangkat plak kain akunye...

      Delete
    2. tak terangkat...kembang je...bru la jd cam kain marilyn monroe

      Delete
    3. K.tini dh kenal dah skrg...ahahhahaha

      Delete
  11. teringat..saya ke sana masa 2nd wed. anniversary. Tido semalam je. Saya suka Japanese Garden..hutan yg cantik!

    ReplyDelete
  12. aduhh cantiknyeee
    satu2 nyee tmpt yg akak x pernah sampai layie huhu
    di pahang leer ;))

    nanti kalau nak kesini leh dtg tgk layie ;)

    ReplyDelete
  13. Naper takde gambar romantik berdua..kata pre-honeymoon kan?
    Perlu lah ada gambar berdua....tepek la sekeping dua mau tengok ni..hihihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak tngk kat fb acong...kat blog mmg sy xletak..hehe

      Delete
  14. entah kenapa remy dah tiga kali pergi...tapi kat pintu depan jer...tak pernah masuk...hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. laah...dah kenapa xmasuk?buat apa kat lua smpai xnak masuk?

      Delete
  15. weekend ni akan repeat balik Colmar Tropicale after 5 years.... thanks for the tips, akan minta wife dan MIL masak siap2 buat bekal sebab akan bermalam kat sana.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...