Tuesday, 8 January 2013

Rumah Jepun dalam Hutan Tropika ~ Bukit Tinggi


Salam dan Selamat Pagi
Sambungan entry Bukit Tinggi Pahang. Selepas puas bergambar di Colmar Tropicale Bukit Tinggi,
Destinasi seterusnya adalah Japanese Garden

Ketinggian Taman Jepun ni adalah setinggi 3500 kaki dari paras laut.
Sejuk kat kawasan ni. Memang rasa sedikit kelainan


Rumah Teh Jepun yang pertama di Dunia dalam Hutan Tropika

Di Japanese Garden, kita boleh pakai Baju Tradisi Jepun iaitu Kimono.
Xtau plak berapa bayaran untuk sepasang baju.

Inilah Japanese Garden. 
Antara Baju Kimono yang dipakai oleh pengunjung

 Rumah Jepun 

Air Sungai yang mengalir di tepi rumah Jepun



Ikan apa xtau ni..sapa tau?heehe saya xtau


Ramai Pengunjung yang datang sini


Ada Tatami Spa
Ada spa disini. Nak tau berapa bayaran utk harga pakaj spa disini?

Ini Bayaran untuk Tatami Spa

Aliran sungai kecil yang mengalir



Sesiapa yang belum sampai lagi ke Bukit Tinggi boleh la try sekali untuk merasa sedikit kelainan.
Tapi kalau dah merasa p sekali, akan rasa xnak p dah..hehe
Sekian.


28 comments:

  1. nmpk menarik.. toi2.. try p sekali,,lau ok leh ulang p..lau tak,sekali tu jelah..

    ReplyDelete
  2. penah gi masa peknenkan atikah...
    lamakan atikahpun dah darjah satu..
    kena gi gak lagi.. bagi budak2 meerasa suasana jepun...

    ReplyDelete
  3. ade jugk umah jepun kat situ yer...menarik2..

    ReplyDelete
  4. menarik la tmpt ni..ctk pemandangannya..

    ReplyDelete
  5. kak tini tu namenyer ikan koi baru kuar majalah 3 sabtu lepas hihihi

    ReplyDelete
  6. Best nye!! tp nape bla dah pi sklai xkan nak pi lg? xbest ke?

    ReplyDelete
  7. teringin nak pergi sekali sebab tak pernah pg. hehe.

    cameron nak pergi tak pergi2. sedih.

    ReplyDelete
  8. waahhh.. canteknye tempat nih.. tak tahu pon ade tempat cam nih kat bukit tinggi.. cantek~

    ReplyDelete
  9. yang ikan tu,ikan koi kalau tak silap..mmg djadikan sbgi ikan hiasan taman..hehe
    btw,cantek japanese tea house,leh masuk wishlist tempat yang akan dituju..hehe

    #ingin gambar anda di'animasikan?
    http://vectorartxpert.weebly.com/

    ReplyDelete
  10. takde pun gambar pakai KIMONO... AWEK JEPUN tak kelihatan... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ada tu..tp gmbo sy xde la..hehe

      Delete
  11. bestnyaa kalau dpt rumah mcm tu kan..=D

    ikan koi ea??

    ReplyDelete
  12. Bestkan.....Insya Allah..ade rezeki mau pegi juge.... :-)

    ReplyDelete
  13. sejuk mata memandang..bila la dapat pergi agaknya...

    ReplyDelete
  14. Try pakai tak Kimono tu? Ramai orang, masa MJ p ritu takdak orang, puas kami bergambar sakan :)

    ReplyDelete
  15. bestnye....try tak pakai kimono?mcm ne erk rasa pakai kimono tuh?

    ReplyDelete
  16. lama dah teringin nak pi sini tp tak pi pi lagi....

    ReplyDelete
  17. hihihihi.. kenapa pulak kata kalau dah pi taknak pi dah....

    ReplyDelete
  18. ala-ala jepun..xperlu pergi jauh-jauh kan

    p/s: done follow u, follower #400

    ReplyDelete
  19. nk rs feel2 p jepun bole dtg cni..hehe

    **nama kedai tktau cz tk tgk pn tp kt plastikbeg tu tulis SUPER SCARF ENT

    ReplyDelete
  20. Belum sampai lagi... Teringin juga nak pergi ;) cantik tempatnya

    ReplyDelete
  21. erk..kenapa rasa tak nak pergi dah tu?? pelik ni

    ReplyDelete
  22. belom penah sampai:D
    in shaa Allah satu hari nanti..bila?

    nampak menarik kan :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...