Wednesday, 18 July 2012

JOM Makan Burger Bakar 2.0 Selayang Mall

Salam dan Selamat Pagi
Pada hari Khamis bersamaan 12 Julai 2012, 
Sy berusaha mencari Gerai Burger Bakar 2.0 di Selayang Mall
Kak Faza la teringin sangat nk mkn Burger Barkar 2.0
Kata nya sedap burger tu
Layan je la dia
Dah la Sesat Barat mencari jalan..huhu
Perjalanan dr Kelana jaya ke Selayang
LDP - MRR2 - Keluar simpang Bandar Baru Selayang
Mula2 kami xkeluar simpang  Bandar Baru Selayang tu..terus je.
Then kena la patah balik, pusing kat Batu Caves

Walaupon tertulis Selayangku SAYANG.. 
tp klu sesat time perut tengah lapardh jadi xsyg plak.huhu.

 Nasib baik ada kwn kat sana dh tunggu nk tunjukkan kedai Burger 2.0 ni kat mana
Kedainye betul2 tepi Selayang Mall sebelah Courts Mammoth
TQ Selipar Jepun, Umi dan Mia

Ini bukan org nya.hehe. Ini kaki penyebuk.

Masa p tu.org xramai, so boleh la dapt cept, tp xde la cpt sangt pon,
 still kene tgu jgak..sbb lama jgak nk bakr daging yg tebal tu
Kami order 5 Burger daging, 1 Burger ayam

Daging yang di bakar diatas bara. 

Ini burger Daging 

Ini Burger Ayam

Burger yg dipotong 4. kalau xpotong xboleh masuk mulut,
 sangat la tebal dagingnya.memang xmuat mulut kita. 
klu mulut buaya mungkin muat..hehe

Ini Senarai Harga Burger Bakar 2.0

Ayam & Daging

~ Biasa                 - RM6.50
~Black PEPPER  - RM7.50
~SPECIAL            - RM9.00

~Daging Kambing   - RM13.50


Milo Panas

Selepas beli burger tu, kami p mkn kt umah kwn sy umie
TQ umie

 Model potong burger. Cara2 memotong burger dengan betul

Inilah rumah Kwn sy

*sy lebh suka burger  Daging Black PEPPER  dr ayam..Daging lebih sedap..hehe


Sesiapa yg belum cuba silahkan cuba sebelum terlambat
TQ Singgah Sini. 
bye2

45 comments:

  1. yummehhh!!tiba2 rsa mcm hri ni jgk nk g try..pnjang tak Q nye,ye?

    ReplyDelete
  2. ramainya orang tayang burger bakar sekarang .. takde ker yg dekat² dengan rumah ku huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
  3. wah seapnya ngences tengok, kita ada menang GA kat FB RBB...nak try makan kat selayang la...TQ sudi komen kat blog...

    ReplyDelete
  4. wowww!!kambing tu sampai RM13. ye.. Tak pe kalau sedap.

    ReplyDelete
  5. rasa nak makan ari ni la.. hope kedai dekat dgn rumah buka la ari ni.. wahai burger bakar..

    ReplyDelete
  6. arr..pkl brp tu yg x rmi org lg??nk g jgk.tah bl..bln pose da dkt.mgknkah lps raye?huhu

    ReplyDelete
  7. Tak ajak.

    Majuk.......!!!!! Harga murah tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.sek baik merajuk..xyah belanja..bru ingt nk belanja

      Delete
    2. gedik la bro ni. majuk ngn tunang jela... gedik gedik gedik

      Delete
    3. Dengan tini tak jadi majuk la... ok kan tini, eh bila nak belanja tue ek...

      Bila lagi nak gedik2 dengan orang lain, dah kahwin if mengedik dengan orang lain tue maknanya nak tambah cawangan he..23x

      Delete
  8. wah femes betul skang ni dengan burger bakar yek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. skarang ni mmg fenomena burger bakar....sana sini rmi yg jual

      Delete
  9. mornink fren :)
    memang nk kena try ni..tapi belom berkesempatan

    ReplyDelete
  10. Sejak masuk tv3 cerita burger bakar memang famous. Dulu kakak ingat org yg buat burger tu nama dia Bakar hahaha...

    ReplyDelete
  11. sedap la... nnti kite try cari burger bakar lain.... eh dah nak puasa ....

    ReplyDelete
  12. anyway, ni entry terbaik la aku rasa... leh submit kat hazmanfadzil ni.....

    ReplyDelete
  13. Salam sejahtera,

    Apa kabar?
    sana sini org cerita pasal burger bakar. skrg byk tpt ada, Dah makan juga. sedap bolehlah tahan sbb dagingnya penuh, klu yg biasa tu rasa byk lemakkan? sesekali apa salahnya.
    Jumpa lagi.

    ReplyDelete
  14. sedapnye. da lme nk try, tp x pegi2 lagi. padahal bf linda duk selayang tu je ha.sadiss betul

    ReplyDelete
  15. Sedapnya...teringin jugak nak makan burger nie...

    ReplyDelete
  16. Wahhh....sedapnyaaa........nak nak nak nak!!! :D

    ReplyDelete
  17. nampak sedap je..tapi kalau saya, saya rasa mesti saya makan daging dia je...huhu

    ReplyDelete
  18. alaaaa.....
    sy ni da la pantang tgk maknan....

    alalaaa...kat sini takde , mane nak cari nih..huhu
    sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  19. mak aiii tebalnye daging burger tu..mmg berbaloi ngn harganya..tringin pulak nk merasa

    ReplyDelete
  20. musim beger bakar plk skrg ni ye...sedapnyer nmpk daging beger tu..

    ReplyDelete
  21. memang terliur habis la.perghhh

    ReplyDelete
  22. lapar pula lepas baca entri ni...hehe

    ReplyDelete
  23. dekat selayang tu ada dua kedai burger grill. lepas ni try terjah pulak kedai SELAYANG BURGER GRILL. yang tu pun not bad jugak tu. lokasi selayang jaya berhadapan dengan old town.

    ReplyDelete
  24. sdapnye!terliur aih..huhu..burger ni fmous kan?:)

    ReplyDelete
  25. mak aiii sedapnyer...tgk daging dia pun tebal jer...mesti sedap xhengat ni

    ReplyDelete
  26. Dear everyone,
    Be careful of YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) because this man is cheating and disturbing of many people’s wives, and also cheating of Buddhist Temple (SAMNAK SAMBODHI)’s money.
    Recently, many people know in what he”yip” did, please stay far from him. He is lawyer, Datuk, MCA Chairman and etc. or everyone can research at Website “YIP KUM FOOK”
    Loh Guan Lye
    Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...