Friday, 19 October 2012

Panorama Sungai Gabai

Salam dan Selamat Pagi Jumaat
Hari ni last entry mengenai Sungai
Sambungan entry semalam Air Terjun Sungai Gabai
Hari ni jom tengok Panorama di sekitar Sungai Gabai


Orang ramai yang mandi di Sungai Gabai

Pandangan dari atas

Kawan-Kawan saya bermain Air Terjun

Saya Di bawah Percikan Air Terjun


Ada Gelongsor boleh lah try

Dari sinilah bermulanya Air Terjun yang tinggi yang mengalir dari atas

Kawasan BAHAYA, kalau terjatuh mmg akan jatuh dr ketinggian yang sangat tinggi


Turutan anak tangga yang melenguhkan kaki

Air Terjun


CANTIK SANGAT


Pengunjung yang mandi

Inilah Air Terjun Sungai Gabai

Kawasan sesuai untuk Kanak-Kanak

Air Terjun ni dikelilingi oleh Kebun Buah-Buahan 

Sekian
Kepada yang belum mengunjungi lagi Air Terjun Sungai Gabai boleh la p nanti,
rugi kalau tak p, sangat cantik tempat ni kalau nak di bandingkan dengan Sungai Tekala

26 comments:

  1. lama dah tak mandi air terjun.... bestnye..

    ReplyDelete
  2. haah la tinie, sungai gabai lagi cantik..nnti tinie try gi air terjun chilling plak. lagi best :)

    ReplyDelete
  3. cantik betul! tp kalau bw bonda.. kompom dia tak nak.. coz kene naik tangga.. kaki dh tak kuat..

    ReplyDelete
  4. as salam..
    oo best sini lg ey :)

    ReplyDelete
  5. ko letak gambar ko yg tk nampak jelas kan, kak fazza jelas

    ReplyDelete
  6. sungguh bagus utk melapangkan fikiran..

    ReplyDelete
  7. tempat yg bagus bawa family mandi manda.

    ReplyDelete
  8. canteknye~ sejuk jer mata memandang~

    ReplyDelete
  9. salam

    bestnyerrr mandi sungai leh release tension

    ..kunjung balas ..
    done folow ur blog

    tq :)

    ReplyDelete
  10. waaa..syoknyaa..lama x p air terjun..

    kadang2 p tempat mcm nih pon syok jugak kan..=)

    ReplyDelete
  11. lately ni banyak baca entri pasal orang pergi sungai. rasa cam nk gi sungai pulak.

    http://kaio.my

    ReplyDelete
  12. suka kan kalau dapat dgr bunyi air..

    ReplyDelete
  13. pergh..memang betul2 best... lama tak g mandi manda ni..

    ReplyDelete
  14. wah..naek smp ats bukit ke mndi air tejun?

    ReplyDelete
  15. gile lame tak mandi air terjun...slalu pergi hutan lipur kanching dulu2...dah kawin n beranak, x penah lg... gabai & tekala & batangsi dekat2 kan? dekat dgn kg nadot, tp x penah dpt pegi.. huhu

    ReplyDelete
  16. best nyer mandi sungai.... bila ler remy nak back tu nature nie lagi.....

    ReplyDelete
  17. memang best dapat mandi air terjun....tapi cepat lapar... takde makanan ker ?

    ReplyDelete
  18. bestnyaaa mandi sungaiiii. lama zie tak mandi sungai :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...