Thursday, 9 August 2012

Promosi PATI/JUS DELIMA GULSAN DARI TURKEY


KEBAIKAN PATI/JUS DELIMA GULSAN DARI TURKEY


Assalamulaikum W.B.T

Sesuatu yg baik, kenapa kita tidak share dgn yg lain ye dak?

Korang pernah makan buah delima x? Bg sesiapa yg x tau, buah delima ni ada byk sgt khasiat. 
Rupa buah ni bg sesiapa yg ingat2 lupa, mcm gmbr kat bwh :


Sumber : Google

Buah delima ni mungkin agak sukar utk dicari di Negara kita. Akan tetapi, anda boleh mendapatkan jus perahan buah delima ni, 100% perahan tulen dijadikan dalam bentuk pati atau dalam Inggeris nya, Pomegranate Concentrate. Pati atau Jus Delima ni didatangkan khas dari Turkey, di bawah brand Gulsan.

" Di dalam kedua- duanya (syurga) juga terdapat buah- buahan serta pohon kurma dan delima". [Surah al Rahman ayat 68]. 

Dalam sebuah hadith Mauquf dan Marfu’, Rasulullah S.A.W bersabda bahawa Buah Delima termasuk buah syurga. “ Tak satupun buah delima yang kalian tanam, melainkan ia dibuahi dengan biji buah delima syurga”. 

Apakah sebenarnya keistimewaan di sebalik sebiji buah delima?

- Sgt membantu dalam pelawasan dan penghadaman perut. 
Harb dan lainnya meriwayatkan juga dari Ali bin Abi Thalib bahawa Rasulullah bersabda yang ertinya, “ Makanlah Buah Delima beserta minyak dan atau lemaknya krn ia dapat mengaktifkan pencernaan” (HR. Imam Ahmad). 
Ibnu Qayyim dalam Buku At Tibb An Nabawi, berkata tentang buah delima’ “ Sesungguhnya buah delima itu sangat baik untuk perut kerana dapat menguatkannya”.
- Dapat menstabilkan paras kolestrol.
- Dapat melawan penyakit jantung.
- Menguatkan system pertahanan dan antibodi badan.
- Meningkatkan tenaga dalaman / batin.
- Mengurangkan risiko terkena penyakit kencing manis.
- Mengelakkan kanser kalenjar prostat / payudara.
- Merendahkan tekanan darah.
- Menguatkan gigi dan tulang.
- Mengurangkan penyakit resdung / sinus.
- Mengurangkan batuk dan asma.
- Sgt digalakkan utk ibu mengandung, dpt mengurangkan morning sickness, berguna untuk membina otak yang cerdas dan bijak untuk ibu & bayi dalam kandungan.
- Menormalkan fungsi hati.
- Merawat cirit birit, sakit gusi.
- Membekalkan zat besi yg mencukupi.
- Merawat fungsi hati.
- Melancarkan peredaran darah dan mencuci darah kotor.

Sebenarnya, byk lg khasiat Buah Delima, kalau korang google, korang akan dapat melihat ramai sgt org yg berkongsi tentang khasiat buah delima.

Jus Buah delima ni rasa dia masam2 sikit, mcm rasa air asam jawa or ribena. Anda boleh bancuh dengan air sejuk seperti membuat air kordial biasa. Tidak perlu letak gula ok.  Kalau saya, saya sediakan 1 mug air sejuk, campurkan dgn 2 setengah sudu bsr jus delima. Terpulanglah, kalau anda suka masam, boleh buat lebih pekat. Minumlah berapa kali sehari mengikut yg anda mahu.

Sebotol saya hanya jual RM15 SAHAJA!!! (250ml)

Pickup point dan kawasan penghantaran (COD), hanya di area Petaling Jaya, dan Kelana Jaya sahaja. 


Boleh hubungi saya, Halyza di 019-7857864 / lizazul2010@gmail.com


Sekian, terima kasih.

36 comments:

  1. Wow... jauh beza dgn harga kakak di sini. Kakak consume jus delima exactly brand ini tapi kakak kena bayar RM20/- sebotol dari dealer tempat kakak. Dia juga jual biji aprikot sepeket RM25/-, Selainitu ada lagi macam buah zaitun, tin, kismis pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo mcam2 ea dia jual..yg ni kwn sy jual kak..kwn sy tu jual murah2 je..smbil jual smbil beramal..hehe

      Delete
  2. ni harga murah gitu.. :D
    berat badan sy dah turun 4kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo padan la faz dh kurus..bulan 10 la aku minum

      Delete
    2. Yeke...?? woww, hebaknyaaa...tp kfaz makan sikit, kita makan byk...pasni minum jujus jela...hahaha

      Delete
    3. tula pasal...mmg rahsia kejayaan betul ni...

      Delete
    4. eee apa ngumpat ni??? masalah nya sy takleh makan byk....
      abg din pon turun byk KG gak. dia mmg kurang makan since puasa. n mmg minum jus delima ni

      :D

      Delete
    5. Woww...abg din pon hebakk...

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. suke sgt mkn buah delima.1st time dgar produk ni cam menarik je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kwn2 sy minum semua kata ok product ni..kak try la..

      Delete
  5. memang terbukti khasiat delima nie......
    remy pun selalu mkn buah nya kalau jumpa kat mana2.....

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Suami ada beli yg ni kat kedai pak Arab. Bagus tolong kawan moga success biz dia

    ReplyDelete
  8. ooo delima rupanya..nice :)

    ReplyDelete
  9. ciksu berminat
    area key el camna ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Su, kawan saya tu hanya part time jual jus ni...dia stay KJ...so kalau KL, dia hanya hantar sampai area Vista Angkasa tu je...yela, sebab luar kawasan PJ, takut x sempat nk hantar..Kak sue kl kat mana ye?

      Delete
    2. kak sue..kak su boleh kol terus Halyza di 019-7857864 / lizazul2010@gmail.com

      Delete
  10. hmmm... susah dapatkan... dia ada musim ka gena ye... kalau nampak kat pasar tu kira bertuahla... (^___^)

    ReplyDelete
  11. ada jugak baca tentang ni..tapi tak pernah cuba lagi

    ReplyDelete
  12. okey2...vista angkasa ket na erkkk?
    k`su area keramat j..
    pape kaksu call liza..ingat boleh jumpa u..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vista Angkasa tu rmh2 yg betul2 sebelah LRT Universiti....area Kerinchi, Bangsar South sume... :D

      Delete
  13. dila dh sbotol hbskn mnum ni..kwn bg sbb kt jrdan xde kn..mmg sdap,rasa mcm air asam jawa.hihi

    ReplyDelete
  14. jus delima xpernah try tp buah dia selalu la mkn hihi

    ReplyDelete
  15. Klu minum trus x pyh bancuh dlm air blh tak

    ReplyDelete
  16. macam berminat..kos penghantaran brape ye?

    ReplyDelete
  17. Hi...xde caj kos penghantaran sebab hanya hantar dalam PJ...x wat postage..TQ

    ReplyDelete
  18. Terlalu byk khasiat jus buah delima.Saya syorkan kepada sesiapa yg kurang bertenaga/kurang bermaya,amalkan minum jus delima diwaktu pagi,ptg dan malam.Dlm jangka masa yg singkat sahaja akan dpt rasakan perbezaannya.Insyallah,buah delima terlalu banyak khasiatnya.

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum,

    saya berminat nk order, since rumah mak mertua di PJ(Taman Medan) if hantar ke situ boleh la kan.
    Kalau boleh saya akn sms details, and inform mak mertua dulu, bila penghantaran.

    -Maryam-

    ReplyDelete
  20. Maryam - boleh, xde masalah.....boleh hubungi Halyza 019-7857864....boleh hntr ke tmn medan.....

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. boleh..hubungi no ni 019-7857864 / lizazul2010@gmail.com

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...