Monday, 15 April 2013

Mengidam Buah Mempelam Muda


Salam dan Selamat Pagi
Minggu lepas terasa mcam nak makan pelam. Jadi hari sabtu lepas sy pon usaha la cari buah pelam ni.
Semangat sy bangun pagi p Pasar Tani kat Kelana Jaya.
Alhamdulillah, jumpa pon buah Pelam Apple

Mempelam Apple

Hasil hirisan


Hirisan yang Kuning rasanya lemak2 manis
Hirisan yang hijau rasanya masam-masam

Kuah Rojak

Memang sedap

Puas hati bila dapat mempelam ni.
Alhamdulillah.
SEKIAN

Jom tengok mempelam yang telah sy makan sblm ni


25 comments:

  1. dah pregnant eh? tahniah! -pepandai je buat andaian hehe-

    ReplyDelete
  2. Saya nak tanya soalan same macam atas...boleh tak..?
    Ngeeeee.. =)

    Kalo ia jawapannya....tahniah!!!!!!!!
    Kalo jawapan adalah sebaliknya... takpe..usaha lagi!!!!

    =)

    ReplyDelete
  3. Sedapnya... terliur dibuatnya nie...

    ReplyDelete
  4. tgk je buah ni dah meleleh dah air liur ..hehe..pntg sebenonya tgk menda2 masam nih

    ReplyDelete
  5. hehe..saya pun kelmarin mkn pelam muda tu dgn kuah rojak mak bee. sedap walau masam!

    ReplyDelete
  6. hehehe,,,pregnant ye tini. Tapi terliurnye tgok buah pelam muda tu.da lama x mkn

    ReplyDelete
  7. wah sedap2.tingat kt kg.ni mcm nk balik ni

    ReplyDelete
  8. Kuah rojak mak bi ke tu? keh3

    ReplyDelete
  9. laaaaa..nape tak cakap....
    kat umah ita tengah berbuah penuh atas pokok...

    ReplyDelete
  10. Buah mangga epal ni lama saya tak makan...

    ReplyDelete
  11. pelam pelam pelam..tu je le kejenye

    ReplyDelete
  12. Owwhhh....tengah musim mengidam la rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby dlm perut yg nak makan tu :D

      Delete
  13. kena p cari esok pg kat pasar tani...teringin gak dah lama menyicah pelam .

    ReplyDelete
  14. telan air liur jap.. sedap tu.. lama x makan.. hehehe
    tahniah ea.. peknen..

    ReplyDelete
  15. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  16. Dah sepi lagi blog ni....

    Tini,
    Saya ada tag Tini untuk satu GA..hihi
    Kalo berkesempatan..jom joint!!

    ReplyDelete
  17. Tertiba rasa mengidam la pulak he..23x

    ReplyDelete
  18. as-salam.lama tak singgah sini.
    dah ada isi ye :)

    nak merasa serbuk HALAL CHEESE POWDER tak. kalau nak meh join GA saya ni.

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/qr-mini-giveaway-kedua.html

    ReplyDelete
  19. ya allah mengidam sgt ni .peknen...cari sampai chow kit pun x jumpa...btl ke kat pasar tani mana2 ada...terliur sudah...awak share skit info :(

    ReplyDelete
  20. ya allah mengidam sgt ni .peknen...cari sampai chow kit pun x jumpa...btl ke kat pasar tani mana2 ada...terliur sudah...awak share skit info :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...