Tuesday, 2 April 2013

I.C.T (ikan celup tepung) Haji Pok Long, Pantai Teluk Ketapang


Salam dan Selamat Pagi.
Rindu plak nak berblog, dah lama tak menulis, setelah beberapa bulan xde mood nak update.

Minggu lepas saya balik Terengganu. Tekak ni teringin nak makan ABC (air batu campur)
maka nya, en hasben bawak lah sy basahkan tekak di Pantai Teluk Ketapang.
Orang cakap kalau sampai di Pantai Teluk Ketapang ni tak sah kalau tak makan ICT (ikan celup tepung).
Pertama kali saya makan celup2 tepung ni meratah mcam tu je..hehe

Banyak gerai yang jual celup2 tepung ni. Antara yang famous adalah ICT  Haji Pok Long.
Udang & Sotong RM5 sepinggan, Ketam sekor Rm 15@20 kut, Ikan 2ekor xtahu bape ikut Harga pasaran, Kepok 2batang singgit,
Total semua yang sy makan RM40. 

A.B.C & Ais Jagung
(Ais Jagung lagi sedap dr ABC kat sini, tekak saya la)

Udang yang rangup, yang paling sy suka adalah Ketam, manis betul isinya

ABC yang marvelous

OK. Tinggal tulang. Licin
Pengunjung yang ramai setiap masa




ICT Haji Pok Long (Seafood)

Bagi saya, xde la sedap sangat ICT kat sini(biasa2 je), agaknye sbb dah mkn lagi sedap kat rumah kut. Tapi org cakap sedap kat sni..hehe

OK. SEKIAN.

16 comments:

  1. rindunye ICT...bile la nk g pntai timur ni

    ABC itu mmg menggiurkan laaa...huhuhu

    ReplyDelete
  2. last week saya gi KT..xde sekali pun saya makan kat luar..hahaha..next time bolehlah cuba kalau ke ganu lagi..

    ReplyDelete
  3. blurp....

    http://www.suterablogger.com

    ReplyDelete
  4. Kalau licin..sedap ler tu..hahahahhaha
    Ada masa nak ke sana jugak

    ReplyDelete
  5. Patut le lame tak berupdate.... takde mood ye..
    Bestnyer....bestnyer..bestnyer Ikan celop tepung..
    Dah berkurun tak makan ni..

    Nak balik Tranung!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaaaaa... terliur lagi sekali..

    ReplyDelete
  7. ABC Jagung tu nampak sedap gilerrr....arghhh...

    ReplyDelete
  8. kalu kat pantai tu, warung pak awang best kat smpg 3 nak masuk jln belakang ke airport, kat byk2 kedai kecik tu..kalu yg msk jjcm tu kat meng telipot, takjauh pn krg 10min je dr pok long

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum...wah sedapnya ...:)

    ReplyDelete
  10. memang remy jeles habis..... ICT kat sana best...kalau kat sini tgk lampu aje la.....

    ReplyDelete
  11. whooaa...meriah jugak nie....layan ngan pencicah homemade tu yang sedap nie

    ReplyDelete
  12. mampu telan ailio je lah....huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...