Salam
Hari tu saya terbaca kat blog sapa tah pasal lempeng ni..terus sy teringin nak makan.huhu
balik rumah sy pon cuba la buat..sekali buat xjadi lempeng..haha..jadi bengkang.
Punya la tebal lempeng saya buat mula mula tu..
pastu nasib baik ada kawan yang pndai buat..TQ PIDAH..
Pidah la yg ajar mcam mana nk buat lempeng tu jadi nipis dan rangup..
lepas tu baru la jadi lempeng saya..hehe
Ini la hasilnya..
Lempeng
Sedap bila dimakan dengan kuah kari.
hehe
Kakak pun suka lempeng, cecah dgn sambal sardin pun sedap tau:)
ReplyDeleteoo ye ke..nnti nak try la..hehe
Deletewah..lama xmkn ni..nyum2..
ReplyDeletennti buat la..sy pon sbb teringin..tu sbb buat
DeleteLama dah x buat lempeng nie...
ReplyDeletesy pon..ni la first time buat..hehe
Deletetak pa belajar ari kesilapan kan;D
ReplyDeleteciksu pon lama dah tak makan lempeng kelapa ;D
hehe..mula2 buat xjadi..
Deletenampak macam roti canai pulak
ReplyDeleteye ke...hehe
Deleteassalam SD..aciuk pun peminat lempeng ni..kalau letak kelapa sikit..mak ai..sedap sungguh rasanya makan panas2
ReplyDeletesy xsuka yg kelapa...suka yg kosong je
Deletesaya suka makan dengan sambal...bagi rasa pedas..hehe
ReplyDeletennti sy try hehe
Deletesedap nampak lempeng tuh..cicah gula pun best jgk...
ReplyDeletekwn sy cicah ngn gula..
DeleteLempeng mmg sedap..mkn ngan kari @ sardin..perghh....mejilat jari :D
ReplyDeletesedap mkn hujan2 ngah lapo tu.hehe
DeleteAkk igt roti canai tadi. Ingat lempeng ingat crepe doyan..
ReplyDeletehehe
Deletearwah ayah suke sgt lempeng,
ReplyDeletenk lg lempeng nyior *kelapa*..
rindunya nk mkn bersama.. ;-(
:)
DeleteBaru minggu lepas makan lempeng gula mak buat.. Rindu nak makan lagi..
ReplyDeletesedap kan..
Deletenyum nyum..sedapnye..bilas ngan kopi lagi sedappp..
ReplyDeleteoowh ye ke..sedapnye
DeleteSelalu buat lempeng, cicah ngan gula ☺☺
ReplyDeletemesti sedap kan..
DeleteSedapnya lempeng... teringat masa dulu2 arwah mak selalu buat lempeng. Yang bagusnya lempeng ni semua dia boleh cicah, Amy pernah cicah sambal belacan.. sedap jugak..
ReplyDeleteaaih..xpernh sy cicah ngn sambal belacan..boleh try ni
Deletesedapnya lempeng....dah bertahun remy tak mkn.........
ReplyDeletennti buat ye..hehe
Deletehusna suka jugak lempeng..tp skarang jrg dpt mkn..huhu..
ReplyDeletekene buat sendiri..baru boleh dapat mkn skrg ni.huhu
Deletewah lempeng kpg camgini mmg peberet lagi2 bila di tambah ngan kelapa parut.. mabeles makan ngan sambal tumis ke kari ke
ReplyDeletesy suka mkn ngn kari..
Deletesaya pulak suka makan dengan gula merah..sedapnya..
ReplyDeletexpernh sy mkn ngn gula merah...hehe
Deletesedapnya kalau dapat cicah dengan sambal tumis
ReplyDeletemmg sedap klu cicah ngn sambal tumis..pedas je kan
Deletesedapnya...bagilah resepi dan cara2 buat..hehehe..
ReplyDeletehehe...simple je..tepung gula garam air..main campak2 je..
Deletelempengggg :) nak bt lah nnt hehehe
ReplyDeletehai cik saila..nnti buat la ye..
Deleteselalu gak buat lempeng tuk bfast qalief hehe
ReplyDeletecicah ngan kuah kari sodap
ReplyDeletesaya suka gak makan lempeng.
ReplyDeleteBengkang....?? hahhaa...mcm bengkang ubi pulak....sedapnya nmpk....
ReplyDelete